Menu

Basiskennis Ondernemerschap

Ondernemen is 'in'. Elk jaar starten in Nederland meer dan 130.000 ondernemers. Ondernemen is meer dan handelen of uitoefenen van een vak. Ondernemen is vooral kiezen, zowel voor de start van een onderneming als daarna. Bijvoorbeeld aan het kiezen van een markt, de producten, de prijsbepaling, de inzet van media, de manier van verkoop en levering, personeel in dient nemen of uitbesteden? Bij het maken van keuzes is kennis behulpzaam. Denk aan de keuze voor een rechtsvorm en daarmee samenhangend de aansprakelijkheid, wat een onderneming moet doen met klanten die niet betalen, de regels om een factuur op te stellen, de handel met het buitendland, de diverse belastingen waarmee een onderneming te maken krijgt. Ook een gedegen onderzoek naar de financiële haalbaarheid is van belang. Bij ondernemen spelen veel aspecten een rol. 

De Avondschool biedt met deze cursus een brede kennismaking met de meest voorkomende facetten van ondernemerschap. Het lesmateriaal is mede ontwikkelt door De Avondschool met een nieuwe methode: het boek Basiskennis Ondernemerschap: geschreven door Peter Moll en Quinten Pluymaekers.

DOELGROEP EN VOORKENNIS

De cursus Basiskennis Ondenemerschap is de eerste stap in de richting van ondernemen. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. 

KOSTEN

- De opleiding bestaat uit 15 bijeenkomsten van 1,5 uur en de kosten bedragen € 895,- (voor bedrijven ex.btw) in groepsverband exclusief examenkosten (wij zijn leverancier voor het UWV, vraag naar de mogelijkheden);

- De kosten voor een individueel traject bedragen € 1.795,- (voor bedrijven ex.btw);

- De kosten voor het examen worden door de Associatie apart in rekening gebracht en bedragen € 206,-

VERDER GROEIEN?

In combinatie met het Associatiediploma BasisKennis Boekhouden geeft het diploma BasisKennis Ondernemerschap recht op het Associatiediploma Financieel Ondernemer. Daarmee bent u nog meer voorbereid om succesvol te gaan ondernemen.

EXAMEN met DIPLOMA van de ASSOCIATIE.

 

Avondschool, Ga Vooruit!

"|{ de Koploper }"

Stationsplein 21

4461 HP Goes

06 41 00 97 69

                                                                                                                                                                                                                                                               Avondschool is onderdeel van Fredoc              klachtenprocedure               privacyverklaring