Menu

Praktijkdiploma Boekhouden

 

Praktijkdiploma Boekhouden PDB®


Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) een absolute must: één van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. Gedegen en zeer actueel. Naast vakkennis is ook de toepassing in de praktijk van belang.
Met het Associatie PDB® op zak bent u bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. Ook in grote organisaties bent u een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller. PDB® is het begin van uw succesvolle carrière in het bedrijfsleven, een carrière die soms verder reikt dan het administratieve vlak. Dit diploma biedt er alle mogelijkheden voor! Het Associatie PDB® bestaat uit Bedrijfsadministratie niveau 4, Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4.

DOELGROEP & VOOROPLEIDING:
Hebt u enige kennis van administratie of bent u al werkzaam in een financieel-administratieve functie? Wilt u zelfstandig de boekhouding voeren en bent u klaar voor een carrière in het bedrijfsleven? Dan is PDB® voor u een must!
Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

INHOUD DIPLOMA PDB®:
- Bedrijfsadministratie niveau 4
- Kostencalculatie niveau 4
- Financiering niveau 4

BEDRIJFSADMINISTRATIE:
Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 bent u in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding.

KOSTENCALCULATIE:
Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geeft u moeiteloos antwoord op deze vraag. U weet hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Door de focus op het toepassen van de theorie, kunt u direct de geleerde materie in de praktijk brengen. Met het diploma Kostencalculatie niveau 4 kan de (toekomstig) financieel-administrateur zelfstandig deze taken uitvoeren.

FINANCIERING:
Met Financiering niveau 4 hebt u de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. U kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. Door de focus op theorie kunt u in de praktijk altijd op uw kennis terugvallen


DUUR EN KOSTEN 
De opleiding bestaat totaal uit 30 bijeenkomsten van 1,5 uur.

De kosten van deze opleiding bedragen € 1.695,- (voor bedrijven ex.btw) in groepsverband, exclusief boeken en examenkosten.

Er is ook de mogelijkheid om de opleiding geheel individueel te doen. Op aanvraag ontvangt u een overzicht van de kosten.

Er is ook de mogelijkheid om een deel van de opleiding te doen. Dit is op aanvraag.
 

EXAMENKOSTEN:
De Associatie: kosten voor het examen Bedrijfsadministratie niveau 4 zijn € 179,-
De Associatie: kosten voor het examen Kostencalculatie niveau 4 zijn € 179,-
De Associatie: kosten voor het examen Financiering niveau 4 zijn € 179,-


EXAMEN met ERKEND DIPLOMA van de ASSOCIATIE

De Avondschool, Ga Vooruit!

"De Koploper"

Stationsplein 21

4461 HP Goes

06 41 00 97 69

                                                                                                                                                                                                                 privacyverklaring